Menu

Není snad nikoho, kdo by nezaslechl jméno spisovatelky, básnířky a národní buditelky Magdaleny Dobromily Rettigové, roz. Artmannové. Ačkoli tato obdivuhodná žena po sobě zanechala též literární dílka, ve všeobecnou povědomost přesto vešla proslulou Domácí kuchařkou aneb Pojednáním o masitých a postních pokrmech pro dcerky české a moravské. Nebojte se, číst si v ní nebudete. Avšak s pokrmy dle jejích receptur přizpůsobených současné době se váš jazýček tento týden seznámí zcela jistě.

Dobrou chuť všem.


 

Menu 11. 1. – 15. 1. 2020


 

Pondělí

Polévka: Kuřecí/drůbeží vývar s kousky masa a krupicovými knedlíčky

1. Kuře na houbách se smetanovou omáčkou a muškátovým květem, karlovarský knedlík

2. Restované vepřové nudličky s pivním sosem, americké brambory, česnekovo-citronový dressing

Úterý

Polévka: Dušená polévka z vepřového masa s krupicovým vaječným kapáním

1. Vepřové závitky se slaninou a vejcem, v omáčce z divokého koření, rýže

2. Pečená medová kuřecí stehýnka, šťouchané brambory s cibulkou

Středa

Polévka: Drůbeží vývar se zeleninou a játrovou rýží z kuřecích jatýrek

1. Restovaná kuřecí prsa s omáčkou ze tří druhů cibule (žlutá, červená, jarní cibulka), bramborové nočky

2. Koprová omáčka s hovězími kostkami a vejcem, kynutý knedlík

Čtvrtek

Polévka: Gulášová polévka tmavá

1. Vepřová pečeně v pečeném kyselém zelí, bramborový knedlík

2. Pečené kuře s bylinkami, nádivka, vařené brambory s máslem


 

Pátek

Polévka: Polévka luštěninová s máslovou jíškou

1. Smažený vepřový řízek marinovaný v pivu a hořčici, bramborový salát

2. Zapečená rýže s drůbežím masem, cibulkou, mrkví a hráškem, sypaná balkánským sýrem


 

Cena menu 1 a 2 je 90 Kč plus boxy 15,-


e 90,- Kč plus box15,-Kč